Известие

Collapse
No announcement yet.

мит ли е лошото качество на италянските автомобили?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• мит ли е лошото качество на италянските автомобили?

Здравейте.Търся да си закупя автомобил и на този етап ме привлича алфа 145 1.6 16V t.s страхотен дизайн поне според мен.Характеристиките на този двигател също много ми допадат, но винаги има едно "НО".Всеки ми казва ти луд ли си италянска кола само на снимка редовно се чупело нещо и т.н скъпа поддръжка.Реших че вие можете най-добре да кажете дали е така толкова ли са зле италянските автомобили.Предварително ви благодаря приемам всякакви съвети относно посочения автомобил. [/b]

Тук всички ще ти кажат, че не е така и това е нормално

Не се чупят повече от другите марки. Имат си специфика и не всеки "майстор" им разбира. От там идват и "компетентните" мнения на последните - щом не му разбирам, значи не става !
    Настоящий альфист "крепок духом и слаб на голову".

Comment

Тръпка!!!

Приблизително 14 години карам само Алфа Ромео,почнал съм от 33 1.8ТД през 33 1.7 IE ,сега тая от подписа но знай , че ако имаш тръпка и ти харесва марката Алфа,никога няма да кажеш лоша дума за нея! Успех!
      Карам си петата Alfa - Romeo & Giulietta-почти безпроблемно, и никога не се отказвам!!!И едно МИТО за съпругата !

Comment

Каквото и да ми говорят когато погледна алфа и изтръпвам знам че тук никой няма да каже лоша дума за марката може би и затова попитах точно тук.Това искам да чуя

Comment

Че са капризни - капризни са, надали има 2 мнения. Но да се говори за некаква свръх чупливост - е това е работа на секи гаражен майстор. Аз я карам мойта от 2 години, което само по себе си е показателно - най-дълго издържалата . Такъв вървеж от такава кубатура май не съм срещал, така че скачай в "сектата"
          166, 2.4 JTD'00

Comment

имам точно същата каквато искаш да купиш(вижда се от подписа ми)

за 2 години с нея, съм сменял консумативи редовно и сипвам бензин!

нищо сериозно не съм сменял ако не броиш предни носачи(но тях кой не ги сменя по нашите пътища)!

сам си прави изводите, успех!
            Alfa Romeo 145 1.6 16V TSpark '98

Comment

Благодаря ви на всички които си напровихте труда до ми отговорите а също и на тези които ще го сторят в последствие. Вече 99% съм сигурен каква ще е колата а и гледам все готини хора ги карат тези алфи Вече нямам търпение но ще трябва да изчакам до края на месеца реших да се "бракувам" на 30.06 и така да мине това да видя с какви пари ще остана че ще има ще има, ама току виж са ми останали повече за някоя по-нова година та за това няма да бързам.За сега ще чета във форума и ще се информирам.

Comment

Преди да купя моята, бах решил че ще е Алфа..но каква..не знаех! Всеки ми говореше, че съм луд и не разбирам..по добре ми казваха Пасат- 3 или некое Голфче... и най вече да бягам от италиянските дизели!!!Аз точно обратното на всички тях си взех Алфа и то "печка"!
                И сега "разбирачите", като ги кача или дам да покарат...бре тя много убава...върви кат бензин....Так,че всеки го признава ама, трябва да се разчупи мита за "талянските буклуци"....Няма калпава кола има калпаво задкормилно устройство!!!
                Успех с покупката и както си чел в форумите преди парите...диагностика!
                Alfa Romeo 146 1,9 JTD-Be yourself!

Comment

НАПРОТИВ.....дано никога да не се разчупи мита, аз искам да карам "евтина и чуплива" италиянка пък нека спецовете да карат "супер" немските возила!

П.С. И аз съм супер доволен от колата и пак бих взел Алфа!
                  98` Alfa Romeo 145 1.4i 16V Twin Spark 103 mad italian horses...

Comment

Първоначално публикувано от MONI
                    НАПРОТИВ.....дано никога да не се разчупи мита, аз искам да карам "евтина и чуплива" италиянка пък нека спецовете да карат "супер" немските возила!
                    Прав си!!! .Нека да ни е гадно!
                    Alfa Romeo 146 1,9 JTD-Be yourself!

Comment

по добре италянска евтина и чуплива от колкото немска здрава, а грозна
                      ех. AR 166 FL 2.0 TS еx. AR 164 2.5 TD Super ex. AR 75 2.0 TS ex. AR 146 BOXER

Comment

подкрепям колегите въф техните изказвания има маисторчета дето като ни видят със италиянките и казват едни цени глава да те заболи та за това идват лошите мнения за нашите коли от така наречените маистори които във повечето случаи са кръгла нула
                        АлфаРомео 146 1.4 16V 103hp skype name billyboy2203/ ICQ: bili`- 166537162

Comment

Взимай бегачката и хич да не му мислиш! Допреди няколко месеца не можех да си представя, че ще си намеря кола, която всеки път като отивам да отключвам да ме кара да се чувствам горд и като сядам зад волана да изпитвам неописуем кеф. Тия Алфи са такава зарибявка, че напраоо...
                          Alfa Romeo 145 Boxer 1.6 I.E. 8V 103 hp

Comment

Виждам, че търсиш това, което имам от 2 години. До сега съм сменил: ангренажен ремък+ - 180 лв. Предни накладки и дискове 180 лв. Горна и долна помпа на съединителя - 100 лв. Всичко друго е консумативи.
                            Като минус слагам разхода на градско - 12 на сто. Високият данък МПС 145 лв. годишно.
                            Можеш да очакваш висок разход при смяна на свещите на ТСпарк - около 350 лв., но "За бога", това е Алфа !
                            От тук нататък започват само хубави неща .......
                            146 1.6 TS 01.97

Comment

шок и ужас 350лв свещи предполагам че това не са догатки а си ги сменял колко свещи има тая бегачка
                              Воабще не съм добре запознат с тези коли сега се ограмотявам относно алфа

Comment

Working...
                              X